Zeci de femei au fost testate gratuit de HPV, în săptămâna prevenției cancerului de col uterin 1-8 Martie 2022, campania lansată de Generis și susținută de partenerii Dom Vista Medical și Regina Maria

În România, în fiecare an, se înregistrează 4.343 cazuri noi de cancer de col uterin și 1.909 decese cauzate de această boală. Din totalul cancerelor de col uterin diagnosticate anual în Europa, 7,5% provin din România. Țara noastră se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește mortalitatea prin cancer de col uterin – rată mortalității este de 4 ori mai mare decât media Uniunii Europene. Este motivul pentru care echipa de medici ginecologi de la Generis a lansat o campanie de prevenție a cancerului cervical și a oferit gratuit testări gratuite de HPV, alături de partenerii Dom Vista Medical și Regina Maria.

Dr. conf. univ. Alexandru Filipescu, fondator și medic coordonator Clinica Generis

“Lipsa informării asupra riscurilor HPV este, din păcate, foarte mare, în rândul femeilor din România. Aceasta este principala cauză a faptului că vedem la consultații femei care nu au mai ajuns la ginecolog de peste 10 ani. Unele dintre ele nu își făcuseră niciodată testul HPV, deși erau trecute de 30 de ani. Eu și echipa Generis am interacționat mult cu pacientele venite la testările gratuite oferite în campania pe care am lansat-o alături de partenerii noștri Dom Vista Medical și Regina Maria. Am încercat să facem mai mult decât o recoltare, ci și o discuție amplă pentru a transforma aceste paciente în ambasadoare ale prevenției cancerului de col uterin. Sperăm că măcar o parte din mesajul pe care l-am dat să ajungă în cercurile lor, la mamele, fiicele, rudele, prietenele lor și să influențeze în bine.”

Dr. Ștefan Spiridon, fondator și director Dom Vista Medical

“Cunosc situația incidenței mari de cancer de col uterin în rândul femeilor din România și ne-am alăturat rapid campaniei Generis pentru genotiparea HPV. Am oferit gratuit zeci de teste, în speranța că eforturile noastre vor atrage atenția asupra acestor riscuri uriașe pe care le provoacă amânarea, neglijența, lipsa de informare. Un test HPV făcut la timp poate să salveze vieți, acest virus fiind principala cauză a cancerului cervical. Tocmai pentru că această campanie a avut success, iar locurile disponibile au fost imediat ocupate, avem în plan să extindem inițiativa și pentru comunitățile defavorizate. Vom acționa țintit în aceste zone vulnerabile, atât cu testare, dar și cu educație medicală. Vom reveni cu detalii în scurtă vreme despre acest proiect.”

Despre Clinica Generis Ginecologie

Clinica Generis Ginecologie (București) înseamnă o echipă complexă de specialiști în obstretică-ginecologie, morfologii fetale și monitorizare de sarcină, screening mamar, diabetologie, hematologie, coordonată de conferențiar universitar dr. Alexandru Filipescu, cercetător științific grad II. Specialiștii Generis au la dispoziție tehnologie modernă pentru diagnosticare precisă și colaborează cu laboratoare de analize recunoscute. Misiunea Generis este de a le oferi viitorilor părinți șanse maximale aducerii pe lume a unui făt sănătos, pentru liniștea și bucuria întregii familii. Tocmai de aceea, la Generis, sarcina este tratată integrat, luând în seamă atât binele fătului, cât și al mamei. Oferim în completarea monitorizării de sarcină prin ecografii și morfologii, și consultații și investigații de nutriție, diabetologie și hematologie. Totodată, medicii Generis, consultă și tratează afecțiuni ginecologice și senologice complete, pentru prevenția și intervenția la timp în cazul unor patologii complicate și cu risc.

Despre Dom Vista Medical 

Dom Vista Medical a fost infiintata in anul 2011, si are ca obiect principal de activitate servicii medicale atat din aria clinica precum si din cea paraclinica.

Dom Vista Medical ofera un spectru complet de servicii medicale de laborator pentru medici, clinici si industria farmaceutica.

Paleta de investigatii cuprinde diferite teste de laborator din diferite specialitati, asigurând o gama completa de servicii medicale de cea mai inalta calitate.

No Comments

Post A Comment

Call Now Button